Overal die borst
Ik geef mijn dochter Mikki borstvoeding en ik vind dat de meest normale zaak van de wereld. Het is voeding voor je baby, het is altijd op temperatuur en de juiste hoeveelheid. Ik geef dus overal waar ik ben borstvoeding. In de stad, op een verjaardag,image-2015-04-08 (2) ik haal overal die borst tevoorschijn! (en soms zelfs 2!)

Rits op de rug
Natuurlijk, in het begin vond ik dat wel een beetje eng. Toen Mikki 3 weken was ging ik voor het eerst naar de stad. Ik weet nog dat ik in een jurkje met een rits op mijn rug (heel handig NOT) in een stampvol eetcafé een broodje zat te eten. Het was 24 december, dus echt heel druk. Ik zei nog tegen mijn man ‘Als ze honger heeft voed ik haar hier niet hoor!’ Mijn man zei toen: ‘Dan gaan we toch in een pashokje zitten? Geen probleem!’ Geweldig idee leek mij dat. Gelukkig had ze geen honger. Toen ik thuis kwam besloot ik wel in vervolg een handig blouse te dragen als ik de deur uit ga.

2 weken later gingen we weer de stad in, nu om blouses te kopen ;-) En ja, Mikki kreeg honger, in een niet zo druk eetcafé. Ik haalde mijn borst eruit en ging voeden. Ha, ik had de smaak te pakken!

Een Doutzen Kroesje
Topmodel Doutzen Kroes geeft ook borstvoeding en promoot dit regelmatig met een foto op Instagram. Supercool vind ik dat. Maar als je dan sommige reacties eronder leest: absurd! Net zoals het artikel in de Trouw. Columnist Marjolijn van Heemstra schrijft in haar column over haar gestruggel met voeden in het openbaar en de reacties die ze kreeg in een café. Maar te zien aan de reacties zijn sommige Nederlanders niet zo ruimdenkend: borstvoeding behoort in de privé-setting plaats te vinden en zeker niet in een café of op een verjaardag. En als je het dan toch doet dan graag met veel doeken zodat andere mensen er niet tegen aan hoeven te kijken. Ook op diverse fora en bij andere artikelen zijn sommige reacties niet mals.

Geen dubbele boodschap
Natuurlijk (en gelukkig) zijn er vooral veel reacties van mensen die vinden dat je overal moet kunnen voeden. Ik zeg altijd ‘Als mensen er last van hebben kijken ze maar de andere kant op. Ik voed mijn baby, dat is iets natuurlijks en ik ga me er niet voor verontschuldigen of onhandige capriolen uit halen om mijn borst maar te verbergen.’ Mijn familie en vrienden vinden voeden in het openbaar gelukkig ook de normaalste zaak van de wereld. En dat is het ook. Het is voeding voor je baby, niks seksueels en vrouwen hebben er geen ‘dubbele boodschap mee’. Ik vind het pas raar als je voeden in het openbaar typeert als onfatsoenlijk, onhygiënisch en verbind met seks.

Maar wat als je van die mensen er tussen hebt zitten die jou regelmatig becommentariëren? Of raar kijken? Zeg je er dan wat van, of trek je je het aan en zoek je een rustig plekje op? Of vind jij zelf voeden in het openbaar niet zo gepast?

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

 

 

2 reacties op Voeden in een pashokje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.