Schrijfwedstrijd
Ik doe mee aan een schrijfwedstrijd van Nederland schrijft, http://www.nederland-schrijft.nl/boekenweekwedstrijd

Opdracht is een verhaal van maximaal 1000 woorden te schrijven met het thema Waanzin.

Hieronder mijn verhaal

MIJN VRIENDIN

Proloog

Zijn hart slaat over. Ziet hij dat nou goed? Ja, daar zit Lisa. Hij heeft haar al vier jaar niet gezien. Lisa, met haar mooie lange haren en haar schaterende lach. Soms droomt hij nog van haar. Dan word hij badend in het zweet wakker, opgewonden. Het kassameisje. In paniek was hij, toen hij haar niet meer zag in de supermarkt. Ruim een jaar heeft hij elke dag door de stad gelopen. Hij heeft zelfs een hond genomen en elke straat uitgekamd. Nooit kwam hij haar tegen. En nu zit ze hier tegenover hem, maar een paar meter van hem verwijderd. Hij vraagt zich af of zij hem überhaupt kent. De trein stopt; het eindstation. De timing kan vandaag niet beter. Snel loopt hij achter haar aan. Ze heeft nog steeds lang haar, maar een stuk korter dan vroeger. Het staat haar goed. Ze is ook wat dikker geworden, maar vroeger was ze ook wel wat aan de magere kant. Moet hij haar aanspreken? Of per ongeluk tegen haar aanlopen? Nee, eerst moet hij haar volgen tot aan haar huis. Misschien gaat ze niet direct naar huis, maar eerst naar een supermarkt of een vriendin. Dan zou het een lange avond worden. Maar dat heeft hij er graag voor over. Ze zou hem leuk gaan vinden, daarvoor zou hij wel zorgen.

Lisa

Soms lijkt het alsof het een fantastische dag gaat worden maar dan wordt het uiteindelijk een regelrechte kutdag. Zo’n dag heb ik vandaag. Mijn communicatieplan voor de komende marathon werd finaal afgebrand door een paar gefrustreerde collega’s. Mijn hoofd zit vol watten en mijn pinpas blijkt nu kapot. Heerlijk! De caissière kijkt me geërgerd aan.
‘Geen cash?’
‘Ja, 1 euro…’
‘Ja meid, daar komen we niet ver mee.’
‘Ik betaal haar boodschappen wel.’
Ik draai me om. Een man staat achter me.
‘Serieus? Dat zou super zijn! Ik betaal je snel terug.’
Hij lacht en stoot me aan: ‘Als je weer een nieuwe pinpas hebt.’
Samen lopen wij naar buiten. ‘Doe je dat vaker, boodschappen betalen voor een vreemde?’
‘Nee, alleen als ze een enorme kutdag hebben gehad.’
Ik kijk hem vragend aan.
‘Ik hoorde je in de trein praten tegen iemand. Maar het kan nog een mooie dag worden. Je hebt geen geld, maar wel boodschappen. Ik stel voor dat je voor mij kookt en dan hoef je me niet terug te betalen. Ik ben trouwens Nick.’

Nick

Ze was precies zoals hij had gedacht. Recht voor de raap en het hart op de tong. Dat haar pinpas kapot is, was een goed excuus om contact te leggen.
‘Lust je alles of ben je een kwezel met eten?’
‘Kwezel?’
‘Moeilijke eter.’
‘Ik lust alles wat je in je boodschappenmandje heb gelegd.’
Ze begint de groentes te snijden en gooit het gehakt in de pan.
‘Ik maak gewoon een simpele pasta hoor. Geen high cuisine’.
De pasta is een beetje doorgekookt en flauw, maar smaakt verder prima.
Ze lacht naar hem. ‘Als je maar niet denkt dat ik nu met je de koffer induik.’
‘Ik zou niet durven.’ Hij laat zijn wijnglas draaien tussen zijn vingers.
‘We zouden wel een filmpje kunnen pakken en daarna een terrasje. Ik trakteer uiteraard vanwege jouw financiële situatie.’
Ze staat op en pakt haar tas. ‘Jas is niet nodig toch?’
Snel loopt hij achter haar aan. Ze is nog leuker dan hij in eerste instantie had gedacht.

Lisa

De wijn begint goed naar mijn hoofd te stijgen. De film hebben we maar overgeslagen, het is te mooi weer om binnen te zitten. Steeds raakt hij me aan, de hints zijn niet bepaald subtiel. Eerlijk gezegd is het ook al te lang geleden. Ik mis hem nog dagelijks, soms droom ik nog over hem alsof hij er nog is.
‘Ik ben weduwe.’ Ik flap het eruit voordat ik er erg in heb.
‘Weduwe? Maar je bent toch nog maar 27?’
‘Auto-ongeluk. Op slag dood. Hij reed niet eens te hard, een andere auto raakte hem vol tegen de bestuurderskant. De bestuurder is doorgereden.’
Mijn keel voelt rauw en mijn neus drupt. Jezus, ontmoet ik eens een leuke man begin ik weer te janken.
‘Sorry. Laten we maar naar huis gaan. Doei.’
Ik sta op. Had ik maar een jas meegenomen. Toch best fris nu en helemaal met een snotkop. Hij kijkt me fronsend aan. Hij knapt op me af. Niemand zit te wachten op een rouwende vrouw.
‘Goed dat je me dit vertelt. Ik vind je leuk en meer dan zomaar voor een wip. We gaan dit niet overhaasten. Ik breng je naar huis en dan spreken we nog een paar keer af.’ Hij glimlacht naar me en pakt mijn hand.
‘Kom we gaan.’

De kus is meer dan goed, hij smaakt een beetje naar olijven en wijn. Hij pakt zijn fiets en zwaait tot hij de hoek om gaat. Wel goed dat ik eerlijk tegen hem ben geweest. Ik heb hier een goed gevoel bij. En een droge bek. Jeetje, die wijn is nou niet bepaald goed gevallen. Ik moet echt even gaan zitten.

Ik voel een hand op mijn schouder.
‘Mis je me nu al?’
Een doek wordt over mijn ogen getrokken.
‘Ik wist niet dat je van die kinky spelletjes houdt. Noem je dit rustig aan doen?’
Hij trekt me omhoog en voert me de trap op, ik denk richting slaapkamer? Ach, wat kan mij het schelen, het voelt goed en ik heb gewoon zin in hem. Hard komt hij in me. Hmm, dit voelt echt heel goed. Met een paar stoten is hij klaar. Ik trek de blinddoek af en kijk in ogen die ik niet ken. Ik voel een rilling over mijn rug lopen. Wie is deze kerel?
‘Hier heb ik vier jaar op gewacht. Die gast op het terras was toch niks voor je. Net zoals die man van je in zijn Opel Corsa. Ik wist dat je me leuk zou vinden. Ik ben Matthias. Dag Lisa.’

RECENSIE
Door een recensie te schrijven en sterren toe kennen, kun je de schrijvers en de jury laten weten wat je van de verhalen vindt. Als je mijn verhaal aanklikt kun je klikken op Schrijf een recensie (beetje naar beneden scrollen, bij dat oranje bolletje met wit pijltje, onder Recensies). Je kunt dan het verhaal een aantal sterren geven (sterren dan aanklikken) en een reactie schrijven. Je mag ook alleen sterren geven of alleen een reactie.

Natuurlijk hoor ik graag op dit blog wat jullie van mijn verhaal vinden, maar ik vind het natuurlijk nog leuker als je een recensie schrijft op Nederland schrijft en/of sterren geeft. Alvast bedankt! 🙂

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

 

 

1 reactie op Kort verhaal: Mijn vriendin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.