20150711_192031-1
Mikki & broccoli

Wat is de Rapley/Kleintjesmethode?
Beide methodes komen neer op het bieden van hele stukken eten aan je baby in plaats van  gepureerd eten. Je kind eet dan zelfstandig, je voert dus niet.

Sommige kinderen eten direct hele stukken, maar de meeste kinderen beginnen met kleine muizenhapjes de eerste maanden. Het gaat niet om de hoeveelheid eten bij de Rapleymethode / Kleintjesmethode, maar het gaat erom dat je je kind zelf de kans geeft om het eten te laten ontdekken. Eten is namelijk meer dan alleen opeten, het is ook zien, voelen, ruiken, gezelligheid. Om er voor te zorgen dat je kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt geef je onbeperkt de borst. Uiteraard kun je de methode ook toepassen indien je kunstvoeding geeft.

Ik heb mijn dochter Mikki (30-11-2014) eten gegeven volgens de Rapley methode. Daarnaast kun je hier ook lezen over het Rapley avontuur van mijn baby Jack (09-03-2017)

Hieronder kun je Mikki’s avontuur met eten a la Rapley lezen.

Artikelen Rapley avontuur Mikki:

Wat geef je me nu mama?

Met Jack zijn we begonnen toen hij een half jaar was op 09-09-2017.

Artikelen Rapley avontuur Jack:

 

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op http://www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

Je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram. Heb vragen of wil je mij gewoon een mail sturen: bianca@dotjes.net