Ik kan sinds kort op mijn armpjes steunen!

Ziekenhuisopname
Zoals de meeste van jullie konden lezen op Facebook Dotjes werd Jack een paar dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis. Dat was schrikken! Graag geef ik jullie een update.

Snotfabriek
Gelukkig had de ziekenhuisopname niks te maken met zijn epilepsie, het syndroom van West. Jack was al 2 dagen erg verkouden. Zijn hele bed zat onder de snot en zijn gezichtje ook. Dit was niet zo raar, want zijn zusje Mikki was een grote snotfabriek en in mijn omgeving waren er ook veel zieken, net zoals de rest van Nederland. Omdat Jack een stootkuur prednisolon heeft gehad voor zijn epilepsie heeft hij tijdelijk bijna geen afweersysteem en kan hij erg ziek worden. Ik was dus erg alert.

Overdag was Jack nog geen zeehond maar een kuikentje!

Blaffende zeehond
Jack slaapt naast me in de cosleeper en om 2 uur ’s nachts werd ik wakker van een zeehondenblaf. Ik schrok me rot en zat meteen rechtop in bed. Jack was erg van streek en heel benauwd. Hij wilde zelfs geen borstvoeding, dat wil hij altijd wel. Ik wist direct dat het pseudokroep was, daar hoort een zeehondenblaf bij, mijn dochter Mikki heeft het ook wel eens gehad en het is onschuldig. Maar bij Jack is dat nu toch anders wegens zijn afweersysteem. Ik twijfelde nog om het ziekenhuis te bellen, maar bij de luierwisseling ging zijn borstkastje heftig op en neer. In het holst van de nacht gingen we met Jack naar het ziekenhuis. Dochter Mikki bleef gewoon doorslapen en mijn beste vriendin kwam oppassen. Ik zat direct vol adrenaline.

We mochten direct naar de afdeling waar Jack voor zijn epilepsie twee keer gelegen heeft, dit mag hij altijd als er iets is, super fijn. Jack werd direct aan de bewaking gelegd. Zijn hartslag bleek ruim 190! Daar schrokken we allemaal van. Hij had ook verhoging en was erg benauwd. Al snel werd besloten dat hij opgenomen werd. Hij kreeg een medicijn, Dexamethason, dat moest helpen om minder benauwd te worden. Natuurlijk bleef ik bij hem. Mijn man ging weer naar huis naar onze dochter.

Mijn kleine baby al bijna een dreumes!

Op de stretcher
En daar lagen we weer, Jack en ik in het ziekenhuis. Omdat Jack en ik thuis samen slapen kreeg ik de vorige keren een groot ziekenhuisbed waar de schotjes omhoog kunnen. Het bedje van Jack stond daar tegen aan, dan kon hij dus slapen in zijn eigen bedje dicht bij mij of in mijn armen in mijn bed. Inmiddels was het al 5 uur en hadden ze alleen een opkladbed (stretcher) voor me. Als we langer moesten blijven dan 1 dag zou een groot ziekenhuisbed worden geregeld. Ik snapte dat wel maar het was wel lastig, want Jack wilde eerst natuurlijk niet slapen. Dus ik met hem liggen op een krappe stretcher…Jack wilde nog steeds niet drinken maar viel wel heerlijk in slaap, ik natuurlijk niet! Ik ging maar mijn nachtelijke wandeling naar de koffiemachine maken die ik al die weken dat Jack eerder in het ziekenhuis lag ook maakte. Het voelde echt als thuis. Raar hoe snel het normaal wordt dat je kind regelmatig opgenomen wordt.

In de ochtend heb ik Jack maar wakker gemaakt, hij had inmiddels koorts, al bijna 10 uur niet gedronken en trilde met zijn handjes. Mijn borsten stonden op knappen! Na een beetje tegensputteren heeft hij gedronken. Mijn man was inmiddels ook in het ziekenhuis, Mikki bij opa en oma. Hij kreeg daarna weer Dexamethason en een zetpil (paracetamol). Hij knapte hier echt van op, zijn hartslag veranderde van 190 naar 125 en de koorts nam af.

Bijna een dreumes
Jack ging toen slapen, hij bleef maar slapen! Ik keek zo naar hem en ik dacht: wat wordt hij toch groot. Hij is over 5 weken al 1 jaar. Al 1 jaar!!! Mijn baby is al bijna een dreumes. Terwijl hij nog zo babyachtig is omdat hij achterloopt. Ik voelde mijn hart overstromen voor dit heerlijke hummeltje. Ik slikte een dikke brok weg, drukte mijn tranen weg. De verpleegsters vonden het erg leuk om hem weer te zien, ‘onze Jack is er weer!’ riepen ze. Ze vonden hem veranderd, gegroeid en ouder geworden. En ze vonden het natuurlijk super dat de sonde er uit is!

Gelukkig mochten we tegen de eind van de middag weer naar huis en we kregen extra  Dexamethason mee. Jack is nu nog heel erg verkouden, maar de zeehondenblaf is weg. En hij is weer lekker vrolijk!

Facebookgroep
Door mijn blog ben ik met veel moeders in contact gekomen die ook baby’s hebben met het Syndroom van West, een agressieve vorm van epilepsie bij baby’s. Ik ben daarom samen met een andere moeder een besloten Facebookgroep begonnen voor kinderen met het syndroom van West. De groep heet ook Syndroom van West. Bedoeling van deze groep is informatie delen, je hart luchten, elkaar dingen vragen etc. Gewoon meelezen is natuurlijk ook goed. Ouders van kindjes met West kunnen lid worden: https://www.facebook.com/groups/965633163588670//. Natuurlijk blijf ik lekker bloggen op Dotjes en Facebook Dotjes over Jack!

En nu?
Over 2 weken weer een controle bij de neuroloog en kinderarts. Er wordt dan gekeken naar zijn ontwikkeling en groei, omdat dat achterloopt. Ik hoop dat er dan ook meer bekend is over het DNA onderzoek. Ik hou jullie op de hoogte!

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op http://www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

Je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram. Heb vragen of wil je mij gewoon een mail sturen: bianca@dotjes.net

Lees ook:

Meer informatie over het syndroom van West:

http://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/epilepsie/west.php
http://syndroomvanwest.nl

Ik heb ook een eigen gesloten Facebookgroep voor het syndroom van West. De groep heet ook Syndroom van West. Bedoeling van deze groep is informatie delen, je hart luchten, elkaar dingen vragen etc. Gewoon meelezen is natuurlijk ook goed. Ouders van kindjes met West kunnen lid worden: https://www.facebook.com/groups/965633163588670//.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.