Aan de lijn!

Vast aan mijn pols
Lopen met een kinderwagen & baby, een peuter en een grote hond. Een echte uitdaging! Helemaal als je geopereerd bent na een keizersnede aan een tumor en je dus een dubbele buikwond hebt. Gelukkig heb ik lieve mensen die elke dag met me meegaan als ik de hond uitlaat en me dus helpen. Het is natuurlijk wel handig als ik het op den duur alleen kan. Ik had een meerijplankje gekocht, maar daar wil Mikki niet op staan. Eerlijk gezegd liep het ook ontzettend irritant. Dus ik moest op zoek naar een andere oplossing. En daarop heb ik iets gevonden. Mijn peuter bind ik vast aan mijn pols!

Bloempjes plukken!

Bloempje plukken mama!
Mijn dochtertje Mikki (ruim 2,5 jaar) kan goed meelopen. Echter, soms wil ze opeens wegrennen. Naar de overkant bijvoorbeeld. Om een ‘bloempje’ te plukken die ze perse moet hebben. Eerst waren het 2 bloemetjes, voor iedere hand 1. Echter, ze heeft mijn tas ontdekt die aan de kinderwagen hangt, en die propt ze nu naar hartenlust lekker vol. Liefst met paardenbloemen, want dat is haar favoriet. Het is natuurlijk niet handig dat ze een drukke straat over rent. Want met een hond en een kinderwagen kan ik nooit altijd direct bij haar zijn. Daarnaast is mijn hond Lara ook super sterk (ze is een Bordercollie), als zij een poes ziet, zet je dan maar schrap!

Dezelfde armband
Op AliExpress heb ik een polstuigje ontdekt die meerekt. Je hebt een soort van armband met klittenband die je aan je eigen pols vastmaakt, een lang koord die meerekt en een armband met klittenband die je om de pols van je kind kunt doen. Ik had eerst 1 van 1,5 meter bestelt. Ik was bang dat Mikki het niet om zou willen, maar ik heb haar wijsgemaakt dat we ‘dezelfde armband’ om hebben. Nou, dat vind ze geweldig! Het handige aan het polstuigje is dat ze ook makkelijk even los kan als ze bijvoorbeeld in een speeltuin wil spelen.

AliExpress
Het polstuigje rekt dus tot 1,5 meter ver. Na 2 weken oefenen vond ik het tijd voor een polstuigje die tot 2,5 meter meerekt, zodat ze meer bewegingsruimte heeft. Deze gebruik ik nu eigenlijk altijd. Je hebt dus 2 maten: die van 1,5 meter en die van 2,5 meter. Je kunt ze bestellen bij AliExpress en ik had ze binnen 8 dagen binnen! Er zijn verschillende aanbieders die het verkopen op Ali en de prijzen fluctueren, ik heb voor de 1,5 meter € 4,66 betaalt en voor de 2,5 meter € 5,23. Ze kost allemaal tussen de 4 en 6 euro, inclusief verzenden!

Is het niet zielig?
Mikki staat nu elke dag klaar om haar ‘gave armband’ om te krijgen. Ze kan ook nog steeds goed bloemetjes er mee plukken, ze heeft er dus helemaal geen last van. Maar ze plukt nu de bloemetjes op het pad en ze rent niet meer weg om een bloem aan de overkant van een drukke straat te plukken. Super handig en veilig dus! Je kunt het polstuigje ook vastmaken aan je kinderwagen. Ik doe dit niet omdat Mikki haar armband zo leuk vindt, maar het zou dus prima kunnen. Ik heb nog niet alleen gelopen met kinderwagen + baby Jack, Mikki en mijn hond Lara omdat ik dat nog niet kan i.v.m. mijn herstel van de buikoperatie. Diegene die nu meeloopt heeft vaak de hond vast. Het is dus nog afwachten hoe het is als ik Lara ook zelf vast heb, maar ik denk dat als het zover is dit prima kan. En anders bind ik Lara vast aan mijn buik. Moet mijn buikwond natuurlijk wel helemaal goed zijn, dus dat duurt nog wel even 🙂 Ik had dit polstuigje trouwens ook gekocht als ik niet geopereerd was. Want het is echt lastig om met een hond, peuter en kinderwagen te lopen, met dit tuigje is het een stuk makkelijker en veiliger.

Lara erbij

Reacties van mensen
Ik was even bang dat mensen het raar zouden vinden, maar ik krijg alleen maar leuke reacties of belangstellende vragen op straat. Pasgeleden heb ik het één keer in een bomvolle winkel gebruikt, een Duitser riep verrukt: ‘Das ist ein super idee!’ Ik weet nog niet of ik nog meer in winkels ga gebruiken. Mikki is eigenlijk best braaf in winkels en loopt goed mee. Ik merk ook dat ze sinds ze de polsarmband heeft ze beter gaat meelopen in een winkel. Ze is gewoon dol op shoppen 🙂 Soms rent ze weg, maar dat hoort erbij en ik ben eigenlijk nooit met haar alleen in een winkel, dus handen genoeg om achter haar aan te vangen.

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

Je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram. Heb vragen of wil je mij gewoon een mail sturen: bianca@dotjes.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.