Jaaa je leest het goed! Ik ben ZWANGER! Natuurlijk moet ik hier een artikeltje over schrijven.

12 weken echo

Dacht het niet!
Je hebt van die maanden dat je denkt ‘Ik ben zwanger!’ Je borsten voelen opeens gespannen, je hebt krampjes, zeg ben ik ook niet misselijk? Ja toch? Maar nee, je wordt gewoon ongesteld. Vanaf mijn 18e ben ik aan de pil en toen ik zwanger werd van mijn dochtertje MIkki ben ik maar 1 keer ongesteld geweest en toen was ik direct zwanger. Nadat Mikki werd geboren (30-11-2014) ging ik snel aan de minipil (ivm het geven van borstvoeding de minipil). Oftewel, ik wist het verschil niet zo goed tussen het gevoel van zwanger zijn en ongesteld zijn zonder de pil. Nu ben ik dus zwanger van mijn 2e kindje. Ik kan je zeggen: er is geen verschil tussen ongesteldheidskrampen en zwangerschapskrampen!!! Bij mij echt niet! Na een een aantal maanden had ik door dat de krampjes ongesteldheidskrampjes waren. Zo ook de maand dat ik zwanger was, ik had ze weer die krampjes, ik zei al tegen mijn man: ‘Ik wordt ongesteld hoor.’  Ik was er heilig van overtuigd dat ik niet zwanger was.

Overtuigend toch?

Zwangerschapstest
Ik heb een cyclus van 30 dagen, dus op dag 30 deed ik een zwangerschapstest. Niet zwanger. ‘Zei ik toch!’ riep ik triomfantelijk. Maar 3 dagen later was ik nog steeds niet ongesteld. Nu ben ik soms ook wel pas ongesteld op dag 35, dus ik dacht het zal wel. Maar dus weer een testje. Ik pies een maatbeker vol, mijn man drupt mijn plas altijd in de test (goede rolverdeling). Het pipetje was nu scheef. Ik riep ‘Je hebt maar 3 drupjes gedaan!’ Mijn man zo van ‘Nee hoor, 4’. Enfin, er ontstond geen dubbele streep. ‘Niet zwanger’ mompelde mijn man. Ik keek en zag héél vaag een streepje. Mijn man vond van niet, hij zei: ‘Ja, als ik het een beetje schuin hou, met mijn ogen knijp  zie ik misschien een streepje…maar…nee.’ Ik: ‘Een streep is een streep!’ Hij: ‘Van wie heb je dat?’ Ik: ‘Ja van internet ofzo….’ Enfin, we besloten snel een nieuwe test te kopen, want deze test was stom, de pipet was scheef etc. Ik dus in mijn joggingsbroek en slaaphoofd richting de winkel en een early predictor test gehaald. Nou die test was duidelijk: zwanger!!!!

Dit shirtje heb ik direct na de positieve test gekocht!

Hoe voel ik me?
Heel anders dan toen ik zwanger was van Mikki! Bij Mikki was ik mega misselijk, ik heb toen overigens nooit gekotst omdat ik steeds iets (met dikke tegenzin en kokhalsend) at. Nu ben ik helemaal niet misselijk! Ik heb wel eens een vlaag maar dat is zo voorbij. Het irritante is dat ik vooral de eerste 6 weken geen zin in eten had. Behalve als het….een dikke vette, hartige en vooral zoute hap is! Denk hierbij aan Mac Donalds, Vietnamse loempia’s, patat, pizza, drop….het was zelfs een keer zo erg dat ik ’s ochtends me echt niet lekker voelde en vaag vlagen van misselijkheid had, natuurlijk moest ik die dag werken. Ik at vrij weinig die ochtend. Rond 12 uur kreeg ik zo’n zin in de Mac! Ik ben toen in mijn pauze in mijn eentje heel stiekem bij de Mac gaan zitten kanen haha! Heb toen ’s avonds brood thuis gegeten, want wil natuurlijk niet kogeltje rond worden! Ook heeft 1 collega, die al vrij vroeg wist dat ik zwanger ben, me op 2 Vietnamese loempia’s (met veel saus natuurlijk) van de markt getrakteerd. Ze at gezellig mee, dus nu was ik niet zo alleen als bij de Mac toen 😉 Natuurlijk doe ik dit niet elke dag en eet ik voor de rest gezond.

Voor de rest ben ik een beetje moe, maar niet heel erg. Bij Mikki was ik vaker en meer moe. Ik werkte toen overigens ook 36 uur en sinds ik een kind heb 20 uur. Dat maakt natuurlijk ook veel verschil!

De Moeders voor Moeders test was nog duidelijker!
De Moeders voor Moeders test was nog duidelijker!

Al een buikje
Ik heb al een buikje, met 7 weken al! Bij Mikki kreeg ik pas een buikje met 16 weken, nu plopt het er echt uit! Nu moet ik wel zeggen dat ze hebben ontdekt dat ik ook een vleesboom of een cyste in de baarmoeder heb. Die is al rond de 7,5 cm en de baby 5 cm. Ik grap steeds dat er eigenlijk dus 2 baby’s in mijn buik zitten 😀 Overigens is het waarschijnlijk niet ernstig en moet ik me geen zorgen maken volgens de gynaecoloog. Over een aantal weken gaan ze weer uitgebreid kijken wat het precies is.

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

Je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram. Heb vragen of wil je mij gewoon een mail sturen: bianca@dotjes.net

8 reacties op Ik ben zwanger!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.