Op de rode loper
Op zondag 27 september 2015 heeft mijn hond Lara meegedaan aan de wedstrijd ‘De mooiste hond van Twente’. Een show voor alle honden (dus ook niet rashonden zoals Lara), waarbij het vooral draait om de looks, fun en hoe lief de hond is. Geen standaard hondenshow dus, maar gewoon een rondje op de rode loper met leuke hindernissen. De show was in Enschede op het Van Heekplein (hartje centrum) en werd georganiseerd door Pronk’s Dogshop. Mijn man Wouter liep gezellig met Lara mee. Natuurlijk in dit artikel een filmpje hoe Lara paradeerde op de rode loper!

Lara zette haar beste pootje voor
Lara heeft niet gewonnen, maar heeft een hele goede beoordeling gekregen. Van de totaal 240 punten sleepte ze 189 punten binnen. Daarnaast zette ze echt haar beste pootje voor.

Als een echte ster op de rode loper!
Als een echte ster op de rode loper!

Natuurlijk was ze een beetje afgeleid tijdens het lopen, gelukkig was het geen rassenshow en mocht dit gewoon. Lara was tijdens het wachten op het jury-oordeel erg afgeleid door mij en mijn beste vriendin die in het publiek stonden. Gelukkig hadden daar meer honden last van 🙂 We stonden ook nog eens op verschillende plekken en Lara houdt erg graag de roedel bij elkaar…

De beoordeling
Er waren 4 juryleden: de 2 eigenaren van Pronk’s Dogshop, Eef ter Mors en Rob Pronk, dierenarts Robert Bos en eigenaar van Farm Food, Gerrit de Weerd. In totaal kon elk jurylid 60 punten geven op de volgende 6 onderdelen: algemene indruk, verzorging/uiterlijk, bewegingen, sociaal, gehoorzaamheid en contact baas. Per onderdeel kon maximaal 10 punten worden gegeven.

Kijk hoe Lara loopt te pronken!
Hieronder een filmpje van Lara op de rode loper

Beducht & pareltje
Lara kreeg gemiddeld voor de onderdelen algemene indruk, verzorging/uiterlijk, bewegingen en sociaal een 8, voor gehoorzaamheid een 7,8 en voor contact baas een 7,5.

Spannend, wachten op de uitslag
Spannend, wachten op de uitslag

Op het juryrapport stond ‘Beducht’ en ‘Pareltje’! Vooral de dierenarts en de eigenaren van Pronk’s Dogshop gaven hoge punten, de eigenaar van Farm Food was wat streng.

Conclusie?
Als het kan doen we volgend jaar gewoon weer mee. Lara vond het erg leuk en was helemaal gek van haar goodiebag die ze kreeg. Wij gaan dit jaar meer met haar trainen op o.a. netjes meelopen. Want sinds we onze dochter Mikki hebben wil Lara de kinderwagen beschermen en luistert ze niet altijd goed. Een leuk doel voor volgend jaar voor een nieuwe deelname aan ‘De mooiste hond van Twente!’

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op http://www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

 

 

2 reacties op De mooiste hond van Twente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.