Puisten
Iedereen heeft ze. Bijna iedereen dan. Ik dacht dat het met de jaren wel minder zou worden, maar dat is helemaal niet waar. Bij mij in ieder geval niet. Niet dat ik nou zo’n enorme puistenkop ben. Ik heb soms een paar puisten, meestal op dezelfde plekken: de overgang van mijn gezicht en hals aan de zijkant op dat bot (hoe noemen ze dat?) en soms zit er zo’n gemenerd op mijn kin of neus. Die bij mijn hals probeer ik te verbergen met mijn haren, meestal lukt dit wel. Soms niet en dan loop ik met verschillende gedrochten rond.

Verschillende soorten
Ik heb bij mezelf ontdekt dat ik verschillende soorten puisten heb:

  • De ondergrondse
  • De mee-eter
  • De kleine onschuldige
  • De verse gele

Hieronder beschrijf ik ze uitgebreid. Misschien heb je er wat aan 😛

Ondergrondse puisten
De ergste zijn van die ondergrondse gemenerds. Je weet wel, als je aan iemand vraagt ‘Zie puistje die puist?’ dan ziet diegene niks maar jij voelt die enorme puist tikken onder je huid. Een tikkende tijdbom. Ik kan me dan niet beheersen. Die puist moet verwijderd worden. Soms gaat het goed. Een paar kneepjes en de derrie spat eruit. Maar meestal gaat het mis met zo’n ondergrondse. Je knijpt en knijpt en knijpt maar er komt niks uit. Wat je wel overhoudt is een enorme lelijke bult die IEDEREEN nu wel ziet. En na een paar dagen wordt het een enorme puist waar zelfs een huidarts zich niet aan zou wagen. Het enige wat je dan kan doen is het met rust laten. Had je maar niet moeten knijpen, letterlijk eigen schuld dikke bult. Soms ziet zo’n puist er na een paar dagen ‘gezonder’ uit. Je hoort jezelf dan al denken ‘Eén kneepje kan wel’  Nee!!! Maar ach, ik kan het meestal ook niet laten en begin dan toch te knijpen. Gevolg: je loopt nog langer rond met zo’n gedrocht.

Mee-eeters
Die heeft iedereen wel. Grote en kleine. Je ziet ze het beste als je kleding past in een pashokje. In het licht van zo’n pashokje ben je al op je mooist, NOT. Je ziet alle oneffenheden, zelf als je make-up op hebt. Ik heb het vooral in de pashokjes van de WE. Mannn, wat een goed licht hebben die. Vaak denk je dan ‘Die moet weg’. Even knijpen en inderdaad, weg is ie (natuurlijk wel die derrie van de spiegel verwijderen, er komen nog andere mensen in het pashokje). Meestal zie je daarna nog een mee-eter: die gaat ook in één kneep wepuist 2g! Maar dan start het probleem…je ‘ziet’ er meer en begint te knijpen en te knijpen maar er komt niks uit. Twintig kneepjes later geef je de strijd op en begint de kleren te passen. Als ik dan het pashokje uit kom zegt mijn moeder ‘Wat heb jij een vlekken op je gezicht?’

Ik heb tegenwoordige ook mee-eters boven mijn decolleté. Eigenlijk zie je ze niet op het blote oog, behalve als je zoals ik met arendsogen erop zit te loeren. Ik heb ze pas sinds ik borstvoeding geef, zal wel komen door die vette melk die erin zit. Ik heb één keer een half uur zitten knijpen. Gewoon niet meer doen. Ik liep een dag rond met rare vlekken op mijn tieten.

De kleine onschuldige
Die zijn lief en klein en zo weg te krijg als je met je nagel er langs gaat of een klein kneepje geeft. Meestal heb je ze als je net wakker wordt of de hele dag al druk bent. Verder geen woorden aan vuil maken.

Een verse gele
Soms sta je voor de spiegel en dan zie je de beste puist die er bestaat: zo’n dikke verse gele. Ik wordt dan zelf erg enthousiast en denk: die gaat er met 1 goede kneep er zo uit! Als ik het dan hoor knappen voel ik een soort euforie. Smerig hè? Ach, ik denk dat we dat allemaal hebben!

Oplossing
Wat is een oplossing tegen het knijpen van puisten? Ik zeg gewoon doen, bij de mee-eters, de kleine onschuldige en de verse gele. Daarna smeer je er een beetje tonic op met een watje. Natuurlijk moet je niet alles uitknijpen, want dat wordt een kraterveld. Zoals alles doe je knijpen ook met MATE. De ondergrondse moet je laten zitten. Ik weet het, het kost zelfbeheersing. Mocht je toch je zelfbeheersing verliezen, dan is er nog altijd foundation, BB-cream en je lange haren die je er voor kunt hangen. Voor mannen is dat natuurlijk anders. Alhoewel, die kunnen ook best BB-cream opsmeren en lange haren kweken. Niet dat ze dat gaan doen, maar dat is een ander verhaal.

En jij? Kun jij je ook niet beheersen als het op puisten aankomt? Of kun jij ze met rust laten? Ik hoor het graag 😀

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.


1 reactie op De beste zijn van die verse gele

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.