boy-or-girl
Niet mijn buik hoor!

Bijna 16 weken!
Ik ben volgende week 16 weken zwanger en dan weet ik wat het wordt….een jongetje of een meisje! Sinds ik zwanger ben mijmer ik hier steeds over. Het is een jongetje! Nee, toch een meisje! Ik zoek op internet naar kenmerken. Allemaal flauwekul en bakerpraatjes natuurlijk. Alhoewel, zou er geen kern van waarheid inzitten? Waarom bestaan die weetjes, ze komen toch ergens vandaan? (van de waarheid bijvoorbeeld hihi)? Ik beleef er veel lol aan om op internet te zoeken naar kenmerken van ‘Zwanger zijn van een meisje’ of ‘Zwanger zijn van een jongetje’.

Verschillen & overeenkomsten 1e en 2e zwangerschap
Ze zeggen dat aan hoe je eruit ziet en hoe je je voelt je kunt voorspellen of je een jongetje of een meisje krijgt. Nou, ik voel me héél anders dan bij de eerste zwangerschap en ik zie er ook anders (lees beter) uit. Ik heb toen een dochter Mikki gekregen. Hieronder heb ik mezelf even geanalyseerd 😉 Overigens zegt mijn verloskundige dat het niks zegt. Jaja! (bron: Mamaenzo)

Huid: bij een meisje heb je een pukkelgezicht, bij een jongen zie je er super gladjes uit. Nou, toen ik zwanger was van mijn dochter Mikki zat ik onder de puisten. Niet normaal meer. Ik smeerde mezelf dus regelmatig in met een dikke laag BB-cream om er een beetje toonbaar uit te zien. Nu heb ik een super mooie huid….Ik gebruik zelfs geen BB-cream of foundation, omdat het zo mooi is!

Haar: bij een meisje zit je haar als een dweil. Bij een jongen zit het geweldig. Bij mijn zwangerschap van Mikki was ik ik vieze vette dweil. Allerlei shampoos getest. Nu zit mijn haar geweldig!

Optutten: sta je je graag op te tutten en mooi te maken? Zwanger van een jongen! Kan je het niks schelen? Meisje! Toen ik zwanger was van Mikki maakte ik me heus wel op en had ik leuke zwangerschapsjurkjes etc. gekocht, maar voor de rest kon me het niet zoveel schelen. Nu sta ik regelmatig te tutten, denk ik na over gave zwangerschapscombi’s qua kleren en sieraden, ik voel me sexy….oooh een jongen?

Waar zit het vet: zit het vooral op je buik? Jongen. Op je billen, benen en kont? Meisje. Bij beide zwangerschappen zit het bij mij alleen op de buik.  Aan de achterkant zie je er niks van! En bij de 1e was ik zwanger van een meisje. Iedereen dacht een jongen, want ‘ik droeg van voren’. Haha, lekker mis dus.

Wat zou het zijn?
Wat zou het zijn?

Zwangerschapsbuik: heb je snel een buik? Jongen. Zie je het pas veel later? (rond 16 weken): meisje! Een puntbuik of een lage buik wijst op een jongen, een hoge buik op een meisje. Toen ik zwanger was van Mikki zag je het pas rond 15 weken een ienieminie buikje en ik droeg de buik hoog. Nu had ik al met 7 weken een buikje….(de darmen, het zijn de darmen i know!!!) en ik draag het laag in een punt…

Misselijkheid: sta je regelmatig te kotsen boven de plee of ben je continue (vooral de eerste 16 weken) misselijk? Meisje. Nergens last van? Jongen. Bij mijn zwangerschap van Mikki was ik super misselijk, nooit overgegeven, maar super misselijk. Oh wat voelde ik me slecht! Nu ben ik bijna nooit misselijk. Af en toe een vlaag. Heb wel een paar keer overgegeven. Dus hmmm, deze theorie is voor mij een twijfelgevalletje.

Eten: dol op zoetigheid? Meisje. Ga je prat voor hartige snacks? Jongen. Bij mijn eerste zwangerschap ging ik los op Fanta, appelsap en alles wat sappig is zoals fruit. Dus niet zozeer zoetigheden als koeken en chocolade, maar meer sappige dingen. Fanta is gewoon gebleven, al jaren mijn favoriete drankje. Bij deze zwangerschap denk ik alleen maar aan loempia’s patat, Mac Donalds, broodjes kebab, chips….Bij een jongen eet je ook meer zeggen ze. Ik sta de hele dag te smikkelen. Oeeh, zwanger van een jongetje?

Fitheid: ben je erg moe? Meisje. Kun je de wereld aan? Jongen! Bij Mikki was ik super moe de eerste 16 weken. Nu helemaal niet! Nou ja, soms ben ik natuurlijk wel iets moeier dan normaal. Moet wel zeggen dat ik bij mijn eerste zwangerschap 36 uur per week werkte en nu ik een kind heb 20 uur. Dat maakt natuurlijk ook wel het verschil. Typisch twijfelgevalletje dus!

Humeur: chagrijnig? Meisje. Super vrolijk? Jongen. Ik ben altijd super vrolijk. Ja ook als ik zwanger ben. Ik vind zwanger zijn GE-WEL-DIG. Ik ben gewoon altijd een blije stuiterbal. Oftewel, bij beide zwangerschappen geen verschil.

Hartslag: een lage hartslag (120-140) zou wijzen op een jongetje, een hoge op een meisje (140-160). Ik zou het niet weten, nooit op gelet! Een collega destijds voelde wel aan mijn vinger en die zei jongetje. Het was een meisje haha!

Nagels: sterke mooie nagels? Jongen! Mwoaah? Meisje. Bij Mikki had ik veel mooiere nagels, geen super lange ofzo, maar wel een verbetering (heb normaal van die korte nagels die snel afbreken). Maar toen was het een meisje….Nu heb ik weer van die stomme stompjes…hmm!

Grappige rekensom
Er bestaan diverse rekensommetjes om je uit te laten rekenen of je kindje een jongen of een meisje wordt. Wat een flauwekul maar natuurlijk ging ik meteen rekenen, bij zowel mijn 1e zwangerschap (dochtertje Mikki) als bij de huidige zwangerschap (Bron: Bakerpraatjes).

De rekensom is als volgt: begin met 49 en tel de maand van je laatste menstruatie erbij op (bv 49 +5(mei) = 54). Trek de leeftijd van de moeder daarvan af. Is de verjaardag langer dan een half jaar geleden dan tel je er 1 bij op. (54-32=22, verjaardag is langer dan 1/2 jaar gelden = 1 = 23). Trek nu 1 af en dan 2 en dan weer 1 en dan weer 2 tot dat niet meer kan. (23-1=22-2=20-1=19-2=17-1=16-2=14-1=13-2=11=1=10-2=8-1=7-2=5-1=4-2=2-1=1). Is de uitkomst even dan krijg je een meisje, is de uitkomst oneven dan krijg je een jongen.

Bij Mikki: ik was voor het laatst ongesteld in februari 2014 (allemaal onthouden ja, erg hè!). Ik was toen net 31 (januari jarig)
Dus: 49 + 2 (februari) -31= 20.
20-1-2-1-2-1-2-1-2-1-2-1-2= 2. Even! Een meisje. En dat klopt!!!

Bij mijn huidige zwangerschap: ik was voor het laatst ongesteld in mei 2016. Ik was toen net 33 (januari jarig, dus niks aftrekken)
Dus: 49 + 5 (mei) -33= 21.

Dat hoef je niet uit te rekenen, dat is 1 punt meer dan net. En dan wordt het dus een jongetje!

Chinese kalander
Neem de maand waarin je bevrucht bent en je leeftijd op dat moment in de tabel op te zoeken. In het snijpunt van die gegevens staat in de tabel of je een jongen (blauw) of een meisje (roze) zult krijgen (bron: Ouders van Nu).

Bij Mikki was ik 31 en was de bevruchting in februari. Dat klopt!
Bij mijn huidige zwangerschap ben ik 33 en was het in juni….oooh toch een meisje?

Gender reveal party
Ik droomde altijd van 2 dochters. Heb de namen zelfs al jaren! Maar sinds een paar dagen hebben we ook een jongensnaam en dan denk ik: ‘Hmmm, dat zou ook leuk zijn!!’ Ik denk zelf dat ik een jongetje krijg. Maar dat dacht ik de vorige keer ook, dus dat zegt niet zoveel 😉 Op vrijdag 23 september hebben we een pretecho gepland staan. En de zondag erna een Gender Reveal Party met familie en vrienden. We snijden de taart dan open…en die is dan roze of blauw van binnen. Spannend!!!

En jij?
Klopten sommige kenmerken bij jouw zwangerschap? Of helemaal niet? En wat denk jij dat ik krijg: jongen of meisje?

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

Je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram. Heb vragen of wil je mij gewoon een mail sturen: bianca@dotjes.net

11 reacties op Bakerpraatjes: jongetje of meisje?

 1. Nou hier klopte er ook niks van hoor…!
  Ik heb een jongen (nu 7mnd)
  Maar ik had een pukkelhuid overal puistjes om gek van te worden…was de eerste weken behoorlijk misselijk.
  En op tutten deed ik sowieso al dus daar zag ik niet echt verschil in….
  Het is misschien ook puur toeval al die verschillende kwaaltjes!
  Geniet van je zwangerschap en ja een jongen zou wel leuk zijn….

  • Nee ik denk dat het meeste ook onzin is. Maar misschien zit er ook wel een kern van waarheid in. Ook leuk om een beetje te dromen en te analyseren 😉 Over 5 dagen weet ik het het!

 2. Haha! Wat een boel theoriën en gepuzzel he? Hoort allemaal bij de voorpret. Ga je nog een echo maken om het te weten te komen? Dat geeft altijd nog de meeste betrouwbaarheid, Zoniet: succes met de blijde (af)wachting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.