Mierzoet
Jullie zijn gewaarschuwd, dit wordt een mierzoet stukje. Maar ik kan er niks aan doen. Het is die allesverzengende moederliefde!

moederliefde_1
Lol op de commode!

Weekdier
Toen ik kinderloos was en daarna zwanger van mijn dochter Mikki had ik nooit gedacht dat ik zou veranderen in zo’n weekdier. Maar Mikki hoeft maar naar mij te lachen of ik smelt. Of als ze wat mormelt waaruit ik het woord ‘mama’ haal. Mensen om me heen kijken me meestal meewarrig aan als ik zeg: ‘Hoorde je dat, ze zegt mama!’ Jaja zie ik ze dan denken…Ook als ik niet bij haar ben en bijvoorbeeld sport denk ik aan haar. Soms sta ik bijvoorbeeld in een squat, ik zie haar gezichtje in gedachten voor me en dan plof ik zowat uit elkaar! Van de liefde hè, van de squat plof je na een tijdje ook wel uit elkaar.

Zelfs smerige dingen zijn lief
Het zijn niet alleen de schattige momenten waarvan ik week wordt. Als Mikki een dikke scheet tegen me aan laat vind ik dat ook reuze schattig. Vooral als zij dan ook moet lachen. Dan lachen we ons samen rot. Een dikke poepluier: wat nou vies? Super vind ik het als ze haar luier volschijt. Ik ben er nog net niet trots op. Vooral als ik het eten van de vorige dag erin zie: “Hee Mikki, je hebt best wat andijvie op!’ En dan weer samen lekker lachen om die dikke poepluier, heerlijk! Ik krijg natuurlijk regelmatig poep aan mijn handen, maar zelfs als ik om één of andere vage reden babypoep op mijn lip zou krijgen zou ik het niet vies vinden. Smerig van mij hè? Het enige gore vind ik de luierton. Menn, wat kan die stinken, vooral nu ze vlees eet. Dat gaat zo broeien. Maar ach, de luierton leegt papa altijd, dus af en toe een weeïge lucht als ik iets in die ton gooi neem ik voor lief (of ik hou mijn adem even in).

moederliefde 2
Mikki wil ook even rijden…

Gemene dingen zijn ook lief
Een lekkere pets op jouw kop van je baby? Knetterhard met die scherpe nageltjes krabben op je gezicht? Ach ja, ze moet er zo om lachen dat ik daar dan ook week van wordt. Eens heeft Mikki me zo hard gekrabd dat mijn lip van binnen een beetje kapot was. Als zij maar lol heeft.

En maar kwaken
Ik wist ook niet dat ik er zo’n eentje zou worden: een moeder die steeds over haar kind zit te kwaken. Maar ik beken: ik ben zo’n moeder geworden. Daarnaast laat ik te pas en te onpas ‘schattige’ foto’s van Mikki zien aan mensen. Zelfs aan winkelbedienden die een opmerking over haar maken. Maar echt, ik kan er niks aan doen. Het is die allesverzengende moederliefde!

Mijn kind is de allerleukste en de allerknapste
Haha, lekker objectief, NOT. Ik zie nu wel eens foto’s van toen ze een paar weken was, waarop ik haar mega knap vond. Nu moet ik daar een beetje om gniffelen, omdat ze er allesbehalve mooi op staat. Overigens houd ik er niet van om te zeggen: ‘Ik ben pas gelukkig nu ik een kind heb’. Onzin, ik was zonder kind ook gelukkig. Het is nu gewoon anders!

Geen competitie
Overigens houd ik niet van strijd en competitie tussen moeders, daar doe ik absoluut niet aan mee. Dat vind ik zo dom, elk kind heeft zijn eigen tempo. Gelukkig ken ik vooral leuke moeders ? . Ik zeg wel wat Mikki allemaal al wel of niet kan, maar niet om daarmee op te scheppen. Ik vind het gewoon leuk om het te vertellen, ik zei toch al dat ik veel kwaak? ? Ach ja, ben ik toch nog een beetje normaal. En een moeder die houdt van haar Dotje!

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

10 reacties op Allesverzengende moederliefde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.