Gehaakte donuts en muffins!
Gehaakte donuts en muffins!

Gepimpte IKEA speelkeukentje
In mijn blog van Hoe pimp je een IKEA speelkeukentje schreef ik hoe je een eigen twist kunt geven aan het keukentje. Ik heb hier heel veel leuke reacties op gekregen. Maar wat is een speelgoedkeukentje zonder accessoires? Daarom in dit artikel leuke tips om je speelgoedkeukentje helemaal af te maken!

Gehaakte donuts & muffins
Je kunt natuurlijk van die houten of plastic taartjes kopen. Maar veel leuker zijn gehaakte muffins! Ik ben zelf geen haker, maar de tante van mijn beste vriendin Irene wel, Anja. Zij heeft dus voor Mikki heel veel muffins gemaakt. Zelf kwam ze ook op de proppen met een donut. Die vond ik zo gaaf dat ze daar ook een paar van gehaakt heeft. Via Google kun je heel veel leuke haaksites met patronen vinden, zoals op Haak maar aan.

Rieten mandje
Als roodkapje!

Mandje
Natuurlijk moeten die muffins en donuts ook ergens in bewaard worden. Daarvoor heb ik een mandje gekocht bij de Xenos. Mikki snapt dit helemaal: ze loopt vaak trots rond met het mandje in haar armen En ze eet ook nep met de muffins. Ze ligt dan helemaal in een deuk 🙂 Uiteraard liggen hier ook altijd muffins en donuts verspreid door het huis 🙂

Pannenlappen en onderzetters
Ik heb als thema watermeloen en Anja heeft hiervoor ook pannenlappen en onderzetters voor gehaakt. Daarnaast heeft ze nog extra onderzetters gehaakt in fleurige kleuren. Voor voorbeeld patronen staat dit op Mrs Hooked.

Gebakken ei!
Natuurlijk heb ik bij de IKEA een mandje gekocht met groenten en een mandje met fruit, beide van stof. Daarnaast pannetjes en keukengerei, zoals een spatel. Maar ik vond op Aliexpress (webshop in China) ook gebakken eieren! Dit is wel erg cool, Mikki bakt nu eitjes in haar keukentje! Je kunt ze bestellen per 5. Op AliExpress heb ik ook een ananasknuffel besteld voor bovenop het keukentje. Een watermeloenknuffel uit China is nog onderweg…Op het behangetje van het keukentje staan immers ananassen en watermeloenen, dus dit vond ik wel helemaal matchen. Binnenkort mee over shoppen op AliExpress.

Schortje
Hoe kun je nou veilig koken zonder schortje? Juist, niet! Mijn vriendin Irene heeft een schortje helemaal op maat gemaakt voor Mikki. Met uiteraard….watermeloenen erop! Voor mij heeft een rokschort gemaakt. Helaas zijn Mikki en ik nog niet tegelijkertijd met de schort op de foto gezet!

schortje
Druk met koken!
Schortje
Even opruimen

Krijt/magneetbord
Op AliExpress heb ik ook een krijt/magneetbord gekocht. Het staat perfect naast het keukentje. De krijtjes die erbij zitten zijn wel een beetje dun en snel doormidden, dus ik koop gewoon lekker dit stoepkrijt erbij. Kan Mikki mooi erop los krassen 😉

In dit artikel noem ik een paar websites. Dit is een hobby blog, ik heb geen contact met de fabrikanten en het artikel is niet gesponsord.

Ikea keukentje
Lekker spelen

Wil jij graag mijn blog http://www.dotjes.net volgen? Dat kan! Rechts bovenaan, grijze kolom staat ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’. Als je daar je e-mailadres invult krijg je steeds bericht als ik een nieuw artikel plaats op http://www.dotjes.net. Op je tablet/mobiel is geen kolom, maar moet je helemaal naar beneden scrollen tot je ‘Abonneer je op dit Blog via E-mail’ tegenkomt. Ik stuur geen spam.

Je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram. Heb vragen of wil je mij gewoon een mail sturen: bianca@dotjes.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.